Trummorna mullrar, mumlar, knattrar, sjunger. Dansarna flirtar ömsom med varandra, ömsom med trummisarna och publiken, och det flödar av energi, kraft och glädje! Mitt i allt detta massiva kommer mer lågmälda men lika intensiva partier med bara klockor och sång. Hela tiden nånting nytt, oväntat, lekfullt…
Baadjoos musik är ett fyrverkeri av ljud, rörelse, färg och livsglädje!
Vi spelar, dansar, berättar och förklarar.
Korsar gränsen, gläntar på dörren, ger en inblick i musikens roll i Afrika.
Och så har vi kul! Med varandra och med publiken.

Baadjoo framför traditionell ghanansk musik
som består av trummor, dans och sång. Det är musik med uråldriga anor, som uppstått hos olika folkgrupper och kulturer, men en gemensam nämnare är att varje dans bär på en historia. Baadjoo framför musiken på scen, men i Ghana är den en levande tradition som kan samla hundratals människor på gator, torg och öppna platser.

Man dansar vid bröllop, vid kungliga ceremonier, när skörden är bärgad, på fester, på begravningar och i religiösa sammanhang.

Det finns danser för män, för kvinnor, för mödrar och döttrar, för män och kvinnor tillsammans - och det finns till och med en dans som dansas av män som gör vad de kan för att vara kvinnor. Det ligger förstås en historia bakom, som kan läsas under ”Baadjoos musik”.

Bild på Hausa
dansbild 3
Baadjoo bjuder på en scenshow
på upp till en och en halv timme av medryckande rytmer och massivt tunggung. Vi lär gärna ut danssteg och kör gemensam dans med publiken.
Vi nöjer oss inte med att bara underhålla, utan vill gärna ge alla möjligheten att utforska den ghananska musiktraditionen tillsammans med oss.
dansbild 4
dansbild 5

Hotta upp konferensen och kick-offen!
Utmana simultankapaciteten i en workshop. Går det att spela en figur på trumma samtidigt som personen bredvid spelar en annan figur? Träna lyhördhet och lagarbete! Kommunicera utan ord! Ha grymt kul tillsammans!

På mässan - sätt fokus på montern med trum och dans!
Vi trummar och dansar oss igenom mässhallen och lockar med oss publiken till montern. Väl där vi spelar på våra trummor eller föremål i montern och gör en kortare eller längre framträdande - en oemotståndlig publikmagnet.

dansbild 6
Slutligen - sätt fart på festen!
Vi kör en scenshow efter önskemål, är liveband till dansen eller varför inte både och? Och självklart visar vi steg och drar med oss gästerna i en dans som tar festen till höjder ni sent ska glömma!
Kontakta en baadjooist nära dig eller klicka här >>
dansbild 7
Röster om Baadjoo:

…a scintillating performance
of the highest professional standards
.
Ghana Unions hemsida 2007-10-02

En variation och säkerhet som överraskar (…)
de tar för sig och publiken älskar dem.

Avesta Tidning, 2007-06-22

Prestigelöst, inbjudande, medryckande och vackert
Djembe-Nytt, 2007-06-17

textplatta
Delta i en workshop!
Vi skräddarsyr trum- eller danskurser efter önskemål, där man får lära sig solorytmer, komprytmer och klockfigurer, samt dansstegen som hör ihop med rytmerna.
Vi fungerar inte bara som lärare, utan också som medmusikanter och med-dansare i en gemensam musikhappening.